Monday, 14 January 2013

Gaya terbaru 2013

Hellu!!!hellu!!! sihat ka??? kalau yang tak sihat tu cepat-cepat la p jumpa doktot no takut-takut melarat pula sakit tu bahaya...Macam mana dengan misi dan visi hampa taun lepas berjaya ka terlaksana??? kalau yang tak berjaya tu jangan putus asa la taun ni cuba try lagi no insyaALLAH mungkin berjaya dan terlaksana...hehe... 

CM nak cita sikit tentang misi CM nak buat wajah CM lain sikit taun 2013 idea ini tercetus lepas CM balik dari mengerjakan ummrah tapi CM tak berani nak buat sebab time tu tak ada keyakinan diri...eeeerrrmm...entah la macam mana entah berani pula nak menonjolkan diri di depan khalayak dengan imej yang lain ini..hehe...hampa jangan fikir yang CM p buat cucuk sana cucuk sikit...hhhhaaa!!! tak mau tak mau macam tu berdosa tau...hehe... ok la CM bagitahu yang CM cuba untuk menyimpan janggut...Impian untuk memiliki janggut ini dah lama sejak taun 2008 lagi tapi time tu macam hangat-hangat tahi ayam..hahaha...so taun ini CM rasa nak cuba try tengok kalau CM ada janggut huduh ka ansem ka CM tak kisah sebab CM akan tau sendiri....eeeerrrrmmm....start selepas hari raya aidiladha CM mula menyimpan janggut first nite masa nak tidoq tu rasa remas la juga bila kena kain duk nak tersangut ja rasa nak cukuq ja..haha..kadang duk terkena tangan time tidoq tajam sakit kot..haha...CM jaga sambil bulan 12..eeerrrrmmm..first dapat pujian dari kawan CM "wwwwaaah!! nampak lebih matang".... pastu Mak CM tanya " awat simpan janggut pula? " jawapan CM dekat Mak CM "nak ikut sunnah nabi sebab hidup ini tak pernah pun ikut apa yang nabi tinggalkan"..... 

Minggu depannya pula p la beli barang dekat mini market time nak p ke tempat parking....JENG!!JENG!!!JENG!!! *bagi gimik sikit* "HAI AWAK!!!" (GIRL SAY HAI???) hahahaha.... dalam hati CM "SAPA KAU???" "AKU KENAL KA KAU???" dekat minda CM semua ada benda ni ?????????....... 

CM pun seminggu lepas tu CM p tesco nak beli susu baby untuk anak saudara CM tu sampai je dekat kaunter nak bayar duit tu kakak dekat kaunter tu pula gorat...huhuhu.....aduhai dunia dah terbalik...perempuan gorat laki..haha...

Memang betullah lelaki yang ada janggut ini ramai perempuan yang minat..hehe... CM rasa lepas CM simpan janggut ini keyakinan diri CM lebih baik dan positif...hehe..

Sebenarnya simpan janggut ini bukan sahaja ikut sunnah tapi dia juga boleh mengelakkan muka dari berminyak ia mengawal kadar kandungan minyak diwajah...janggut juga dapat mengawal seseorang itu dari terkena kanser... janggut memberikan wajah supaya tidak kusam...orang yang miliki janggut ini akan kelihatan seperti orang bijak dan cerdik... Cer tengok gambaq-gambaq ini....





** Sorry ayat CM tunggang langgang sebab tak tau nak cita macam mana terlalu teruja nak cita..hehe**

2 comments:

Farhan Zukri said...

yeay! b min nak bela janggut..upload gamba meh..hahaha..memang la sakit bila kena tangan..dulu dok ada asyik cukur ja..kasar la janggut tu..len kali cukup nipiskan guna gunting..hohoho

http://farhanzukri.blogspot.com/

amen mohamad said...

huhuhu...nak picture tunggu janggut panjang dulu sampai ke pusat baru CM update..huhuhu